Direktlänk till inlägg 25 februari 2009

Varning för Branschdelen

Av Teija - 25 februari 2009 15:28

Jag har blivit grundlurad av detta företag.


De lurar en att tro att de ringer från Eniro och man gör en inspelad beställning. Inte förrän fakturan kommer inser man att man blivit blåst.


Rent spontant när jag inte fick tag i dem så faxade jag fakturan med den sedvanliga text man skriver med bland annat polisanmälan. Jag blev uppringd av en person som lät väldigt upprörd över detta och som i princip idiotförklarade mig eftersom jag inte insett vad jag beställt!


Annonsen kostar 2 990:- plus moms och de erbjuder 30% rabatt eftersom jag känner mig lurad.


Detta företaget är i själva verket Tuz Infoförlag AB som finns med på Varningslistan från Svensk Handel.


Har googlat och sett att även andra blivit lurade.


Läs här på Spirulinas blogg och kontakta gärna Robert som lagt första kommentaren! Det har jag gjort. Eller kontakta mig! För en gångs skull publiceras inte din kommentar direkt utan jag kollar den först om du inte vill att dina kontaktuppgifter skall synas här!


Läs också här om vad du skall tänka på.


Vi på vårt företag beställer aldrig något annons annat än hos Eniro.


Därför vet jag att det inte framgått klart av säljaren varifrån hon ringde!


Varning för detta företag.


Tillagt 17 mars:

Igår handlade det om bluffakturor på fyrans nyheter. I högen de visade fanns även en faktura från Branschdelen.

Rådet från polisen var: säg aldrig ja till något per telefon.


Tillagt 31 mars:

Den 26 mars kom två påminnelser samtidigt. Vad oproffsigt men vad kan man vänta sig? Faxade dessa tillbaka på sedvanligt sätt.


Tillagt 21 april:

Nu har påminnelse nummer tre kommit.


Här på bloggen kan jag se att det är många som kommer in här på min blogg för att de Googlar på branschdelen eller Tuz Infoförlag. Det är minst en varje dag.


Tillagt 28 maj:

Har inte hört något mera från dem.


Tillagt 16 september:

Har fått ett brev där vi uppmanas betala in vår s. k. skuld eller kontakta dem för amorteringsplan. Där står också att de kommer att fortsätta påminna oss tills vi betalat och att det kan hamna hos Kronofogden.


Ett bestridet ärende kan inte lämnas till kronofogden utan måste behandlas i Tingsrätten. Det borde de veta!


Fortfarande är det minst en om dagen som kommer in på min blogg angående detta blufföretag.


 

 
 
Annette

Annette

17 mars 2009 11:44

Visst är det sorgligt.

Nu har ju lille Herr Tuz dessutom hållit på ganska länge, och tydligen kommit undan med det.
Jag är i alla fall glad att jag fick tala med de här patetiska individerna personligen (fast Svensk Handel avråder från det), så att jag fick tala om för dem hur mörk deras framtid kommer att te sig om de inte hoppar av den kriminella banan (nåja, lite argare än så lät jag nog!) Fast det var som att hälla vatten på en gås, tyvärr.
Jag menar, hur smart ÄR man om man håller på med sådant här? Visst, det ger säkert snabba pengar, men resten av livet blir ju bara skräp.
Här har du en länk till min historia:

http://floraskulle.blogspot.com/2009/01/bluffakturor-och-loppisfynd.html

Undrar hur många som polisanmält hittills? Lycka till, och hoppas att allt ordnar sig. Hör gärna av dig så att jag får höra hur det går!

Hälsningar:
Annette

http://floraskulle.blogspot.com

 
Ingen bild

Fredrik N

4 maj 2009 09:36

Angående lurendrejeriföretagen så dubblade polisanmälningarna förra året.

Det finns lite man kan göra eftersom de enligt svensk lag får skicka inkasso på en om man inte bestrider det hela.

Jag jobbar för Företagsgruppen (www.foretagsgruppen.net) och har pratat med dussintals företagare som har råkat på såna här saker.

Vi hjälper alla som har problem med de här sortens saker, vi bestrider och gör allt som krävs, synd för företagen att få betalningsanmärkningar för saker de inte vill ha.

Vet inte riktigt vad man kan säga för att det inte ska låta så mycket som en reklamannons, vi har hjälpt många och vi är duktiga på det vi gör.

Ha det bra.

Mvh Fredrik från företagsgruppen.

 
Ingen bild

AM

7 maj 2009 17:25

Fick samma samtal som andra om att de skulle uppdatera annonsen jag hade på gulasidorna. Jag påtalade att jag redan betalt till Eniro för Webbdelen och undrade om detta gällde den tryckta delen som man får hem i brevlådan. Eftersom säljaren svarade ja på frågan gick samtalet vidare. Han vill spela in det hela när vi kom till avtalsdelen. När väl fakturan dök upp förstod jag att jag utsatts för en bluff och ringde upp företaget. Jag bad att få lyssna på samtalet eftersom jag visste att jag ställt rätt fråga och att de ljugit om vad de utgav sig att vara ifrån. Killen, Johan Axelsson påstod då att de bara spelade in avtalsdelen av samtalet eftersom det var förbjudet att spela in hela samtalet, smart va! först lura in en på banan och sedan spela in när du fastnat på kroken. Jag bestred fakturan och informerade på den att jag tänkte polsianmäla dem. Dagen efter ringde en annan kille från deras s.k ekonomiavdelning. Jag förklarade då att jag bestred fakturan pga deras lögner och sa att det var den tryckta delen av katalogen som jag trodde det gällde, då svarade den här helt IQ befriade individen att det var en definitionssak vad som är tryckt eftersom man trycker på tangenterna när man är inne på nätet!!!! Jag sa några väl valda ord om hans intelligens varpå han svär som en galning o slänger på luren, ha ha en så'n looser. Jag ringer direkt upp igen och ber att få tala med en ansvarig varpå jag får tala med personen från dagen innan. Jag ber att få tala med någon chef varpå han informerar att han är chefen, he he, de spelar alltså olika roller beroende på vilken typ av person man efterfrågar. Den här individen ville pruta 50% på fakturan, men jag erbjöd honom att riva den istället så slapp han alla kommande bekymmer från mig, men icke sa nicke, så som man bäddar får man ligga. De skall bli mig ett sant nöje att följa deras nästa steg. Jag tycker det är tragiskt att man lyckats locka några stackare som har till uppgift att jobba som bluffare för en skitsumma till ersättning. Den här Gabriel Tuz som äger bolaget lär ju ta pengarna o dra om det inte är så att han rent av är Johan Axelsson, lille Axelsson hade nämligen inte helt klockrent svenskt uttal ;)

 
Ingen bild

Maria

27 maj 2009 21:45

Har de gett upp ännu? Jag har också råkat ut för dem, men via ett annat av deras hemsidor Dinkommundel. Känner bara stor olust inför en lång process innan man blir av med dem...

 
Ingen bild

Flexirent

14 september 2009 10:34

Idag kom en ny påminnelse....
Trots att jag redan meddelat att jag polisanmält.

Skickar tillbaka!

 
Ingen bild

Anna

16 september 2009 14:29

Hej! Jag har oxå blivit lurad av samma personer. Först en tjej som utger sig för att ringa från Eniro. När fakturan kommer inser även jag mitt misstag. Bestrider den och blir uppringd av den mest otrevliga människa jag mött. Sen har det fortsatt i samma bana. De ringer och skickar påminnelser. Senast idag fick jag ett brev där de uppmanar mig att betala, alt. lägga upp en amorteringsplan... Schysst.

 
Ingen bild

sj 090916

16 september 2009 19:58

Samma har hänt mej,känner igen mej precis.De säger att de är från Eniro mm.Just nu har jag fått brevet m betalning m amorteringsplan...vad gör man?? allt är ju bluff!

 
Ingen bild

Annette

17 september 2009 10:57

Har också fått brevet där de talar om att de aldrig tänker ge upp... Sist jag hörde ifrån dem var i våras.

Jag glädjer mig förstås åt att de måste betala porto varje gång de skickar ut sina brev, men är det någon som vet hur många man måste faxa tillbaka? Hur mycket tid skall man lägga? De här snorungarna kan ju hålla på i åratal tydligen, de är ju värre än klister!!!
Skall man anmäla igen?

Man undrar ju HUR MÅNGA anmälningar som måste komma in innan samhället sätter ned foten, kan de inte helt enkelt få näringsförbud, och så kan vi som är drabbade få ett vänligt brev från polisen där det står att vi kan släppa hela saken?

Något är skevt i lagstiftningen, det är ju helt klart.

Man undrar ju om de här kriminella dräggen någonsin hoppat på fel person? Någon de inte skulle ha bråkat med...? Det lär ju hända till slut om de fortsätter att ringa runt lika flitigt som hittills! Det ser vi fram emot...

 
Ingen bild

Martina

29 september 2009 20:07

Instämmer helt i Annettes inlägg. Det är otäckt att dessa människor kan fortsätta a driva sin verksamhet. Jag har en vän som mår fruktansvärt dåligt av deras trakasserier.

 
Ingen bild

solvallatorsk

10 maj 2010 13:03

Denna Tuz som ni talar om har gjort allt han kan för att tjäna pengar jävligt intilligent är han också, om man är så dum att man själv inte tar reda på fakta innan man beställer sakar och ting så får man fan skylla sig själv,, smart kille som gjort sina pengar och flyttat till dominikanska republiken (santa domingo) må han leva ett lyckligt och bra liv, jag är iaf imponerad av honom keep it going gubbeeeeeeen

 
Ingen bild

H hbg

7 december 2011 20:35

De här skojarnas tid är snart ute. Jag har kontaktat mitt riksdagsparti och bett dem interpellera i riksdagen och föra vidare våra bekymmer till näringslivsministern och justitieministern. Med ett penndrag kan alla dessa ångestrelaterade kontakter försvinna i och med att de måste skicka ett papper och få din eller min underskrift för avtalets godkännande. Om man måste ha en handskriven underskrift på ett testamente för att det ska vara lagligt och man måste visa legitimation när man hämtar ett paket från posten, förstår jag faktiskt inte hur de här skojarna fortsatt kan vara kronofogdens och tingsrättens förlängda arm. Something is rotten...

Teija

14 december 2011 22:01

Hoppas hoppas verkligen att det blir så... Vi får kämpa för det!
Ja nog är det ruttet att de bara kan fortsätta med sina brott och stjäla vår dyrbara tid... tack för din kommentar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Teija - 24 oktober 2020 19:31

I våras var jag till min läkare som gav mig rådet att sluta ta Omeprazol. Har nog tagit dem i 10 år. Hon sade att de inte är bra för hjärtat, för hälsan. Så jag beslutade sluta. Det var inte lätt då jag ju förstört förmågan att skapa magsyra, min mat...

Av Teija - 17 september 2016 18:15

Vi äter rätt ofta vegetariskt... ikväll blev det en potatis och purjolökssoppa toppad lite med lite ost och persilja.   Stekte först 2 purjolökar, 1 stor gul och två vitlöksklyftor och ett par teskedar torkad timjan i botten av en stor kastrull i...

Av Teija - 1 augusti 2013 21:15

Jag bor ju inte kvar i villan som jag trivdes så bra i.   Men aldrig i livet att jag trodde att jag skulle längta så mycket tillbaka som jag gör. Det har gått i vågor. Just nu gör det fysiskt ont i mig om jag tänker på huset och omgivningarna. ...

Av Teija - 1 augusti 2013 20:48

Vår M har fyllt 22 år nu.   Måste säga att det var en pärs när hon föddes just för att jag inte visste något om Downs syndrom. Blev rätt deppig ett tag och gick benhårt in för att träna M i enlighet med Irene Johanssons metoder.   Vet inte om...

Av Teija - 15 juli 2013 22:20

I oktober förra året hände det. Jepp, M som har Downs syndrom och är 22 år nu flyttade till en egen jättefin lägenhet.   Beslutet var nog ganska enkelt för M eftersom jag och min man skilde mig och flyttade i sär. Blev som naturligt att Moa flaxa...

Presentation


♥ V Ä L K O M M E N ♥

till min blogg:D

Skriver mest om små vardagliga ting men också en del om diabetes och Down syndrom.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Länkar

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards